Zoek
Sluit dit zoekvak.

Blanchett heeft geen moeite met seksscène

In haar nieuwe film Carol is te zien hoe Cate Blanchett met een vrouw het bed induikt, aan het AD vertelt de actrice dat ze geen enkele moeite had met deze scène. “Welnee, de kunst is om je zo relaxed mogelijk te gedragen.”

“Als je op de set de tepels moet aanraken van iemand die je niet kent, kun je dat beter met humor doen”, vervolgt de 46-jarige actrice. Carol gaat over een getrouwde vrouw die een lesbische verhouding heeft. “Dat er nu zoveel gedoe is omdat ik in de film met een vrouw vrij, vind ik aan de ene kant verbazingwekkend. Seksualiteit is een persoonlijke kwestie, maar mensen zijn er door gefascineerd en praten er constant over.”

Aan de andere kant beseft Cate zich dat homoseksualiteit in veel landen nog steeds illegaal is. “Laten we onszelf dus niet voor de gek houden. Het conservatisme heerst nog volop.” Onlangs verschenen er in de media berichten dat Blanchett zelf ook wel eens het bed met een vrouw heeft gedeeld, dat zou ze in een interview hebben gezegd. “Dat was een quote die verkeerd is weergegeven. Ik had gezegd dat ik diverse vriendschappelijke relaties met vrouwen heb gehad, maar niet seksueel.”

Blanchett maakt met haar rol in Carol in Cannes kans op de prijs voor beste actrice. De actrice zegt niet zo bezig te zijn met prijzen. “Maar het zou heel mooi zijn als Carol de hoofdprijs wint. Een dergelijke film met zo’n precair onderwerp kan elk steuntje in de rug gebruiken.” [NOVUM]