Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eigenaar BNR Nieuwsradio neemt databedrijf Webservices over

FD Mediagroep neemt het databedrijf Webservices.nl over. Het in Haarlem gevestigde bedrijf biedt haar klanten een digitaal platform waarmee eenvoudig data kunnen worden opgevraagd, gevalideerd en verrijkt. Met de acquisitie van Webservices.nl wil FD Mediagroep nog beter inspelen op de toenemende behoefte van de zakelijke professional aan geïntegreerde dataoplossingen.

Eugenie van Wiechen, algemeen directeur FD Mediagroep: “De overname van Webservices.nl past in onze strategie om relevante producten en diensten aan te bieden aan onze gebruikers in het financieel economisch domein. Data spelen daar een belangrijke rol in. We hebben met Company.info al een stevige positie in het leveren van onafhankelijke bedrijfsdata aan zakelijk Nederland. Met de acquisitie van Webservices.nl voegen we daar een sterk dataplatform aan toe.”

Webservices.nl biedt haar klanten een geïntegreerd dataplatform waarop meer dan 150 verschillende datadiensten, zoals bedrijfsinformatie en adrescontrole, in realtime worden aangeboden.

Jeroen Wolfs, oprichter en algemeen directeur van Webservices.nl, heeft ervoor gekozen zich meerdere jaren te verbinden aan FD Mediagroep. “Het bundelen van onze krachten is een logische stap en ik kijk erg uit naar de samenwerking en mogelijkheden binnen FD Mediagroep. De diensten van Webservices.nl en Company.info vullen elkaar prachtig aan. Webservices.nl heeft een sterk datadistributieplatform en Company.info heeft een sterk aanbod aan gebundelde dataproducten. Bovendien biedt het kwalitatieve bereik dat het FD en BNR Nieuwsradio hebben bij de zakelijke doelgroepen veel kansen om onze datadiensten nog beter onder de aandacht te brengen.”

Van Wiechen tot slot: “Met het FD, BNR Nieuwsradio en onze overige nieuwsmerken hebben wij een marktleidende positie in het financieel economische nieuwsdomein. Met de combinatie van Company.info en Webservices.nl worden wij ook een belangrijke speler in datadiensten voor de zakelijke markt.” [Radiowereld.NL]