Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Jeugd van Tegenwoordig: we hadden slechte shows

De Jeugd van Tegenwoordig (DJVT) had tien jaar geleden geen idee hoe ze een goede show in elkaar moesten zetten. In Viva vertellen de rappende mannen, die dit jaar hun tienjarig jubileum vieren, dat ze niks van optreden wisten, maar dat ze door veel muziek te blijven maken en op te treden groeiden en trots konden zijn op zichzelf.

We kregen beter publiek en betere zalen. Dan denk je niet meer: effe dronken een showtje doen”, zegt Faberyayo. “We drinken nu niet eens meer voor optredens. Ja, soms misschien twee drankjes. En harddrugs al helemaal niet meer. Dan krijg ik mijn teksten niet normaal m’n mond uit.” Wel neemt Willie Wartaal nog wel eens een pilletje tijdens een show. “Bijna nooit hoor. Ik gooide er weleens halverwege een pil in. Was wel lekker, zeker als je ‘m tegen het einde een beetje voelt aankomen. Maar onze shows moeten nu wel echt dope zijn, het is niet meer zoals in het begin.”

Faberyayo: “Ik kwam laatst een meisje tegen dat ooit een optreden van ons had gezien in de Melkweg, helemaal in het begin. Ze zei: ‘Jullie waren helemaal niet bezig met optreden, stonden maar op dat podium je eigen ding te doen.’ Dat klopte wel, we hadden heel slechte shows. Gingen mensen in het publiek begroeten enzo, drankjes inschenken, foto’s maken.”

De mannen van onder meer de hit Watskeburt?! zeggen nu wel wat rustiger te zijn geworden dan in hun beginperiode. Faberyayo werd onlangs vader en ook Vjze Fur, Willie Wartaal willen graag kinderen. “Als je jong bent, kun je het op een of andere manier allemaal handelen. Na je dertigste houdt dat op. En dat is ok. Maar soms heb je zin om een maand lang he-le-maal gek te worden. Dan doe ik dat. En hou ik het twee dagen vol. Of een middag”, aldus Faberyayo.”[Novum/Radio.NL]