Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boze menigte valt taxi Courtney Love aan

Zangeres Courtney Love is vrijdag tijdens een Uber-ritje in Parijs aangevallen door boze taxichauffeurs. De weduwe van Kurt Cobain twittert dat demonstranten de auto waarin ze zat met metalen knuppels bewerkten en de chauffeur gijzelden.

De Franse hoofstad was donderdag het toneel van protesten tegen de goedkope taxidienst Uber, die de taxichauffeurs als oneerlijke concurrentie beschouwen. Een boze menigte lokte het voertuig van Love in een hinderlaag. “Is dit Frankrijk?”, vroeg Love zich af. “Ik ben veiliger in Bagdad.”

De vijftigjarige rockster heeft beelden van het incident op Instagram gezet. Ze betaalde een paar mannen op motoren om haar in veiligheid te brengen. “We werden achtervolgd door de taxichauffeurs. Ze gooiden stenen naar ons. Onderweg kwamen we twee agenten tegen en die deden niets.”

Love vindt het onbegrijpelijk dat de politie niet ingrijpt bij de protesten. Ze is van mening dat de Franse president François Hollande verantwoordelijk is voor de ontstane chaos. “Mag je volk zomaar toeristen aanvallen?” [NOVUM]