Zoek
Sluit dit zoekvak.

Georgina en Paul Kooij in Meester Kikker

Acteurs Georgina Verbaan en Paul R. Kooij hebben rollen bemachtigd in de nieuwe Nederlandse familiefilm Meester Kikker. Dat heeft distributeur Dutch FilmWorks maandag gemeld.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Jeroen Spitzenberger de titelrol voor zijn rekening neemt. Verbaan speelt de rol van de verstrooide moeder van het meisje Sita, die een drukke dierenopvang runt. De rol is de actrice op het lijf geschreven; Verbaan zet zich met regelmaat in voor het dierenwelzijn in het algemeen, en dat van de Poezenboot in Amsterdam in het bijzonder.

Kooij, die eerder te zien was in onder meer Ja Zuster Nee Zuster als boze buurman, speelt het hoofd van de school. Meester Kikker vertelt over een docent die af en toe in een kikker verandert. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Paul van Loon (De Griezelbus). Producent is Burny Bos, die eerder hits als Minoes, Abeltje en Wiplala maakte.

De film wordt deels betaald middels crowdfunding. De opnames zijn het afgelopen weekend van start gegaan. Meester Kikker wordt in juli 2016 in de Nederlandse bioscopen verwacht. [NOVUM]