Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Start Tour trekt kijkers naar de buis

Medianieuws

[Update] De start van de Tour de France in Utrecht heeft zaterdag veel televisiekijkers getrokken. In de top tien op de daglijst van zaterdag staan vier programma's over de Tour. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

De Dag top 25 wordt aangevoerd door de uitzending van de individuele tijdrit over een kleine 14 kilometer dwars door Utrecht: 1.541.000 mensen keken zaterdagmiddag vanaf 14.48 uur naar het wielrennen. De nabeschouwing (tweede plek in de Dag top 25) trok ook bijna anderhalf miljoen kijkers. Naar de voorbeschouwing keken ruim 1,1 miljoen mensen. Dat is goed voor een vierde plaats in de Dag top 25.

Het nieuwe sportprogramma NOS Studio Tour, zaterdagavond, trok 641.000 kijkers; daarmee komt dat programma op de tiende plaats in die top 25.

Het NOS Journaal van 20.00 uur bezet de derde plaats op de lijst. 1.389.000 mensen keken naar die uitzending, die overigens voor een groot deel ook over de start van de Tour de France ging.

Zondag
Bijna 2 miljoen mensen hebben zondag de tweede etappe van de Tour de France bekeken op televisie. De rit van Utrecht naar Neeltje Jans was daarmee het op n na best bekeken programma van de dag. Alleen het Journaal van 20.00 uur trok met 2,25 miljoen mensen meer kijkers, aldus de Stichting Kijkonderzoek maandag.

De Nederlands-Braziliaanse finale van het WK Beach Volleybal in Den Haag was goed voor 1,1 miljoen kijkers en een achtste plaats. Het programma Een tegen 100 trok bijna 1,8 miljoen kijkers en eindigde daarmee op plaats drie in de rangschikking. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde Artikelen