Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Genomineerden NTR Radioprijs 2015 vijf weken lang in Radio Doc

Medianieuws

De genomineerden voor de NTR Radioprijs zijn bekend. De aanmoedigingsprijs voor jonge radiomakers uit Nederland en Vlaanderen wordt dit jaar voor de 25e maal uitgereikt. Alle makers van de programma’s zijn ook te gast bij Mijke van Wijk in Radio Doc op 26 juli, 2, 9, 16 en 23 augustus.

Zij praten vanaf zondag op Radio 1 om 21.00 uur over de totstandkoming van hun documentaire en hun hele programma is dan te horen.

Dit jaar zijn er vijf genomineerden uit Vlaanderen en zes uit Nederland voor de NTR Radioprijs 2015. En de programma’s gaan over zulke uiteenlopende onderwerpen als de gasboringen op de Waddenzee, de relatie met een contrabas, herinneringen aan 20 juli 1969 en aan het Land van Ooit.

Een onafhankelijke vakjury bepaalt welke van de nominaties de eerste en tweede prijs in de wacht slepen. Naast deze prijzen, die worden uitgereikt op 30 augustus, is er ook dit jaar weer een Publieksprijs. Alle genomineerden zijn hier te beluisteren. Het programma dat op Facebook de meeste likes krijgt, ontvangt eveneens op 30 augustus deze onderscheiding. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen