Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Het Gevoel van de Vierdaagse op NPO 1

Medianieuws

Meer dan veertigduizend wandelaars vertrekken dinsdag voor de 99ste Vierdaagse. De KRO doet dinsdag tot en met vrijdag verslag in 'Het Gevoel van de Vierdaagse' op NPO 1 vanaf 21.30 uur.

Het grootste wandelevenement ter wereld vindt dit jaar weer plaats in de omgeving van Nijmegen, waarvandaan de duizenden wandelaars van 21 tot 24 juli vertrekken. Fons de Poel presenteert voor de elfde keer dagelijks Het Gevoel van de Vierdaagse vanuit de stad waar hij zelf ook woont. Erik Hulzebosch, een oud-marathonschaatser, is ook weer van de partij als speciale sportverslaggever.

Prestatietocht
Hoewel het erg gezellig is, loop je de Vierdaagse niet zomaar. Iedereen heeft een speciale reden en motivatie om vier dagen lang 30, 40 of 50 kilometer te lopen. Fons gaat in gesprek met de deelnemers om hun persoonlijke verhalen te horen en te achterhalen waarom ze aan de prestatietocht deelnemen.

De Zevenheuvelenweg en de Via Gladiola
Op de derde dag gaat de route over de Zevenheuvelenweg, die erg zwaar is. De laatste dag van de beproeving lopen de wandelaars traditiegetrouw over de Via Gladiola. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen