Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Symphonica Belgica en Uitmarkt live op tv

Medianieuws

AVROTROS is ook dit jaar aanwezig op de Uitmarkt in Amsterdam en zendt dit live uit op zaterdag 29 en zondag 30 augustus. Zaterdagavond 29 augustus blikt Cornald Maas vanaf het het Museumplein vooruit op het nieuwe culturele seizoen in Uitmarkt Live.

Aansluitend presenteert Cornald Maas 'Symphonica Belgica'. Onder begeleiding van Het Balletorkest brengen diverse Nederlandse en Belgische artiesten een ode aan de Belgische muziek. Beide programma’s zijn te zien op NPO 2. Op zondag 30 augustus zendt de omroep traditiegetrouw De Musical Sing-a-Long uit om 21.20 uur op NPO 1.

Symphonica Belgica
Vanaf het hoofdpodium van de Uitmarkt brengt AVROTROS een ode aan België. Verschillende artiesten, waaronder Lara Fabian, Huub van der Lubbe en Dana Winner, brengen om 21.05 uur op NPO 2 bekende Belgische nummers ten gehore onder begeleiding van Het Balletorkest.

Verder laat zangeres Wende haar versie van Formidable (Stromae) horen, brengt Tim Welvaars een tribute aan Toots Thieleman en komt Tourist LeMC uit België zijn hit Koning Liefde vertolken. Ook Loïc Nottet is van de partij.

Uitmarkt Live
Voorafgaand aan Symphonica Belgica blikt Cornald Maas om 20.20 uur op NPO 2 vanaf het Museumplein met prominente gasten vooruit op het komende culturele jaar. Van jong talent tot coryfee, van cabaret tot klassieke muziek, van musical tot literatuur - alle genres komen aan bod in een gevarieerd programma vol reportages, interviews en cultuurtips.

De Musial Sing-a-Long
De Musical Sing-a-Long jubileert met de tiende editie van het jaarlijkse meezingspektakel. De Musical Sing-a-Long wordt dit jaar gepresenteerd door Frits Sissing en Anouk Maas. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen