Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Patrick Kicken zoekt Rolling Stones fans bij Radio Veronica

Medianieuws

Vrijdag (14 augustus) is het precies 50 jaar geleden dat het nummer 'I can't get no satisfaction' van The Rolling Stones binnenkwam in de Nederlandse Top 40. Het succes van het nummer betekende de grote doorbraak naar wereldfaam voor de Stones. Daarom wil Radio Veronica hier aandacht aan besteden.

Om dit feit te vieren begint Radio Veronica deejay Patrick Kicken donderdag van 16.00 tot 20.00 uur in zijn middagshow een aktie om 50 luisteraars (liefst Rolling Stones fans) te zoeken die mee willen spelen in een tribute videoclip van het nummer.

Er is in die 50 jaar door The Rolling Stones zelf nooit een officiële videoclip gemaakt en de deejay vindt dat zonde, zeker in deze tijd van YouTube en social media.

De bedoeling is de video met 50 luisteraars en Patrick Kicken te lanceren op de dag dat Satisfaction van de Stones voor het eerst op nummer 1 stond in Nederland, op 18 september 1965 stootte het Help! van The Beatles van de troon.

Het nummer stond uiteindelijk 30 weken in de Nederlandse Top 40, waarvan 5 weken op nummer 1. Het nummer Satisfaction van de Stones heeft tot nu toe 3 keer in de Nederlandse Top 40 gestaan, in 1965, 1970 en 1990. Vorig jaar stonden The Rolling Stones voor het eerst op Pinkpop in Landgraaf, waar ze het nummer Satisfaction tot het laatst bewaarden. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen