Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NPO verbetert DAB+ontvangst Kop van N-Holland en ZO-Drenthe

DAB

De landelijke publieke radiostations zijn nu ook via DAB+ te ontvangen in de Kop van Noord—Holland en Zuidoost-Drenthe. KPN Broadcast Services heeft hiervoor nieuwe zenders geplaatst in Emmen en de Wieringermeer. Binnenkort gaan nog twee nieuwe zenders aan.

NPO verbetert DAB+ontvangst Kop van N-Holland en ZO-Drenthe De NPO heeft besloten om de ontvangst via DAB+ fors te verbeteren om onder meer een alternatief te bieden voor het verdwijnen van Radio 5 van de middengolf. Zaterdag stopt Radio 5 met haar reguliere programma’s op AM. De fase 3 uitbreiding van DAB+ was oorspronkelijk voorzien voor 2017.

Vorige week onthulde Radio.NL al dat er in totaal 22 zenders bijkomen om de DAB+ontvangst van de NPO te verbeteren. De eerste twee nieuwe zenders, in Wieringermeer en Emmen, zijn de afgelopen dagen in gebruik genomen.

Binnenkort gaan er nog twee nieuwe zenders aan. Vanuit Eys gaat een groot deel van Zuid-Limburg voorzien worden van DAB+ontvangst, terwijl een nieuwe zender in Roosendaal voor betere ontvangst in West-Brabant moet gaan zorgen.

Daarna wordt het DAB+net van de NPO, afhankelijk van de vergunningen en de weersomstandigheden, met nog eens 18 uitgebreid. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen