Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jack van Gelder loopt weg bij eigen afscheid op Radio 1 (filmpjes)

Medianieuws

Radio 1 stond vrijdagmiddag een uur lang in het teken van Jack van Gelder. Luisteraars van Radio 1 hebben de afgelopen weken het mooiste Van Gelder-fragment gekozen. Maar de uitzending verliep niet vloeiend. Jack van Gelder was erg boos en verliet het pand voortijdig. Op nummer 1 staat het 'Dennis Bergkamp-moment'.

Jack van Gelder loopt weg bij eigen afscheid op Radio 1 (filmpjes) Tijdens de uitzending liep het niet helemaal gesmeerd.

In het radioprogramma ‘Jack van Gelder – daar gaat ‘ie’, gepresenteerd door Giel Beelen, waren ook te gast: Ben de Graaf, Kees Jansma en Johan Derksen, maar niet iedereen was positief over Jack.

De presentator hadden de uitzending niet onder controle. En dat had grote gevolgen.

"Ik ben Malle Pietje niet."
Toen Jack van Gelder zou aanschuiven bleek dat de voetbalpresentator van de NOS was weggelopen tijdens zijn afscheidsprogramma op Radio 1. Hij was boos vanwege de kritiek die hij kreeg van drie collega's.

Beelen probeerde Van Gelder nog te bellen maar, die nam niet op. Op weg naar buiten zei Van Gelder: "Ik ben Malle Pietje niet."

Bevlogen
Van Gelder groeide de afgelopen jaren uit tot een begrip op Radio 1. Zijn bevlogen verslagen van hoogte- en dieptepunten van het Nederlands Elftal leverden radiomomenten die ook door televisiekijkers enorm werden gewaardeerd. Van Gelder becommentarieert op zondag 6 september voor de laatste keer op Radio 1 een voetbalwedstrijd van Oranje: de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije.

Zaterdagavond in het eerste uur van 'NOS Langs de Lijn' tussen 19.00 en 20.00 uur op Radio 1 wordt ook nog een portret van de Jack van Gelder uitgezonden. Jack van Gelder wordt met van ingang 15 september de nieuwe presentator van de studio uitzendingen op Sport1. [Radio.NL]

Mooiste Van Gelder-fragmenten
1:  'Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkaaaamp!' was de winnaar van de mislukte verkiezing. Hoor hieronder verslag van de goal in de wedstrijd tegen Argentinië in het WK van 1998.

2: 'Is het zo'n dag?? Het is zo'n dag!!!!' Het fragment uit de wedstrijd tegen Spanje tijdens het WK van 2014.

3: De winnende goal van Kluivert in de wedstrijd Ajax - AC Milan in de Chamions League van 1995

Gerelateerde Artikelen