Kies je favoriete radiostation

Dossiers

50 jaar 3FM aanleiding voor tentoonstelling in Beeld en Geluid

Medianieuws

'Your Serious Radio' is de titel van de nieuwe tentoonstelling van Beeld en Geluid, op het Mediapark in mediastad Hilversum, die op 2 oktober open gaat. Bezoekers pluggen hier letterlijk met een koptelefoon in op de jaren waarin zíj naar 3FM luisterden.

In deze tijdelijke tentoonstelling legt Beeld en Geluid op het Mediapark voor het eerst het accent op radio, een medium dat een groot deel van het audiovisuele archief vormt. Aanleiding voor de nieuwe tentoonstelling is het 50-jarig bestaan van 3FM op 11 oktober dit jaar.

Your Serious Radio
In de tentoonstelling Your Serious Radio neemt Beeld en Geluid bezoekers mee langs de soundtrack van hun puberteit. 3FM is de afgelopen vijftig jaar voor meerdere generaties een vaste waarde. Door het luisteren naar radio ontdek je je muzieksmaak, begrijp je wat 'gaaf' is, weet je waar je bij wilt horen en kun je je afzetten tegen je ouders. De radio was en is daarbij de verbindende factor en helpt bij het ontwikkelen van de eigen identiteit van inmiddels meerdere generaties. Populaire radioprogramma's en hun jingles, de muziek met de verhalen en stemmen van de deejays vormen daarmee de soundtrack van onze puberteit.

In Your Serious Radio gaan bezoekers vanaf 2 oktober op basis van “profiling” terug naar hún puberteit, de tienerkamer, de muziek, de feestjes, de brommer, de radioprogramma’s en de stemmen van toen. Alle hoogtepunten uit 50 jaar 3FM zijn terug te luisteren en bovendien gaan bezoekers zelf aan de slag. Ook kinderen hoeven niet stil te zitten. Zij ontdekken 3FM met speciaal voor hen ontwikkelde activiteiten Stoorzenders (6-12 jaar) en Radio Actief (4-6 jaar). [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen