Kies je favoriete radiostation

Dossiers

K-Earth 101 haalt populaire deejays van de zender

Medianieuws

De classic hitszender K-Earth 101 (KRTH) in Los Angeles is gestart met een nieuwe fase van haar verjonging. Als gevolg hiervan zijn middagdeejay “Shotgun” Tom Kelly en avonddeejay Christina Kelley na meer dan 10 jaar van de zender gehaald. Ook weekenddeejay Charlie Tuna is niet langer meer te horen op K-Earth 101.

K-Earth 101 haalt populaire deejays van de zender In september 2013 ging het roer om bij K-Earth 101. Bijna alle jaren ’60 hits zijn van de playlist gehaald. K-Earth 101 draait voornamelijk hits uit de jaren ’70 en ’80, afgewisseld met een enkele hit uit de jaren ’90.  Het station maakt handig gebruikt van een strategie die door vele radiostations wordt gebruikt. Een smalle playlist van iets meer dan 200 platen, waardoor de grootste hits om de circa vier uur voorbij komen.

De nieuwe koers van K-Earth 101 lijkt te werken, want het afgelopen half jaar was het station al twee maanden de populairste radiozender van Los Angeles.

Helaas heeft de verjonging flinke gevolgen gehad voor de deejays. Vorig jaar werden daarom al een flink aantal weekenddeejays ontslagen bij K-Earth 101. Sommigen waren al meer dan 20 jaar op het station te horen. Ook stationvoice Charlie van Dyke werd vervangen.

Afgelopen week is K-Earth 101 gestart met de volgende verjongingsfase, waarbij de legendarische middagdeejay “Shotgun” Tom Kelly en avonddeejay Christina Kelley het veld hebben moeten ruimen. Ook weekenddeejay Charlie Tuna is niet langer meer te horen op de zender.

Tom Kelly was maar liefst 22 jaar lang op K-Earth 101 te horen, waarvan 17 jaar tijdens de avondspits. Hij is nog een van de laatste deejays die nog in de energieke jaren ’60 stijl radio maakte. Afgelopen week liep zijn contract af en dat heeft de zender aangegrepen om hem uit de ether te halen. Vrijdag schalde zijn vaste uitspraak “You better believe it!!” voor het laatst door de ether.

Om te voorkomen dat Kelly bij een ander radiostation aan de gang gaat, heeft CBS Radio, eigenaar van K-Earth 101, hem een nieuw contract als ambassadeur van het station aangeboden. De deejay mag daarvoor komen opdraven tijdens evenementen en bijeenkomsten voor adverteerders.

Christina Kelley was 13 jaar lang te horen op K-Earth 101. Haar ontslag lijkt als een donderslag bij heldere hemel te zijn gekomen, want een afscheidsuitzending heeft zij niet kunnen maken. Op twitter laat ze weten: “Sorry dat ik geen gedag kon zeggen. Het was 13 jaar lang genieten.”

De derde grote naam die verdwenen is van de zender is Charlie Tuna. Door alle veranderingen heeft hij na zeven jaar besloten zelf te vertrekken bij de zender. Tuna was in het weekend en als invaller doordeweeks te horen. Door het vertrek is Tuna na 50 jaar uit de ether van Los Angeles verdwenen.

Wie de drie deejays op K-Earth 101 gaan opvolgen is nog niet bekend. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen