Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Portret van de Jack van Gelder op Radio 1

Medianieuws

Wie kent Jack van Gelder niet? In menig huiskamer is de sportpresentator een regelmatig terugkerende gast, of het nu is als gastheer aan de gesprekstafel van NOS Studio Voetbal of als interviewer in een voetbaltempel.

Portret van de Jack van Gelder op Radio 1 Of je kent hem van de radio als de bevlogen commentator van wedstrijden van het Nederlands Elftal in NOS Langs de Lijn. Maar kennen we hem ook echt?

Aan de vooravond van zijn 300ste en laatste radioverslag, de voetbalinterland Turkije-Nederland, zendt NOS Langs de Lijn een gesprek uit met Jack van Gelder. Daarin worden zijn minder bekende kanten belicht.

Als basis voor dit gesprek met presentator Robbert Meeder koos Van Gelder vijf radiofragmenten uit die hem altijd zullen bijblijven; niet per definitie sportmomenten. Hij vertelt onder meer welke indruk de dood van Theo Koomen op hem heeft gemaakt en hoe de plotselinge dood van zijn vader tijdens een wedstrijd van voetbalclub AFC hem heeft geraakt. Heel vroeg was duidelijk dat Van Gelder de schijnwerpers niet schuwde: als kind al stond hij thuis op het balkon te zingen en nam hij de aanvoerdersrol bij het voetbalteam op zich.

Het gesprek met Jack van Gelder wordt zaterdagavond in het eerste uur van 'NOS Langs de Lijn' uitgezonden  tussen 19.00 en 20.00 uur op Radio 1. Jack van Gelder wordt met van ingang 15 september de nieuwe presentator van de studio uitzendingen op Sport1. [Radio.NL]

Foto: Persbericht Radio 1

Gerelateerde Artikelen