Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VK: Chris Moyles na drie jaar terug op de radio (filmpjes)

Medianieuws

“Hallo Groot-Brittannië. Ik heb hier drie jaar op gewacht en nu ben ik terug op de radio.” Met deze worden opende radiodeejay Chris Moyles maandag zijn allereerste ochtendshow op Radio X, een nieuwe landelijke rockzender. Het station vervangt de alternatieve jongerenzender Xfm.

Na maandenlange geruchten werd twee weken geleden officieel bekendgemaakt dat Chris Moyles terugkeert op de radio als ochtenddeejay van het nieuwe Radio X. Moyles presenteerde 8,5 jaar lang de dagelijkse ochtendshow op BBC Radio 1. In september 2012 moest de deejay echter plaats maken voor zijn 10 jaar jongere collega Nick Grimshaw. Sinds zijn laatste ochtendshow is Moyles niet meer te horen geweest met een programma op de radio.

Afgelopen maandag (21 september) om 6.30 uur doorbrak Moyles na drie jaar het zwijgen op de radio. Hij had de eer om Radio X te openen. Samen met producer Pippa Taylor, nieuwslezer Dominic Byrne en sidekick Dave Masterson presenteert hij voortaan de dagelijkse ochtendshow.

Radio X eigenaar Global Radio heeft Moyles voor drie jaar gecontracteerd. Daarbij heeft de deejay alle vrijheid om te doen en te draaien wat hij wil. En dat was al gelijk te merken tijdens de eerste show, want pas na bijna een half uur gepraat te hebben werd de eerste plaat gedraaid. En dat was ook nog eens “Love Machine” van Girls Aloud. Niet echt een standaard Radio X plaat.

Met Radio X richt Global Radio zich op een iets ouder publiek dan Xfm deed: 25 tot 44 jaar. Het station belooft “de beste rock en gitaarmuziek” te gaan brengen. Op de playlist staan artiesten als Muse, the Foo Fighters, the Arctic Monkeys, Florence & The Machine, Blur, Radiohead, Nirvana, Kasabian en Kings of Leon.

Radio X is landelijk via DAB te beluisteren, alsmede via FM in Londen en Manchester. Na de ochtendshow van Moyles nemen voormalig BBC Radio 1-deejay Vernon Kay en huidig Xfm middagdeejay Dan O’Connell plaats achter de microfoon, terwijl Johnny Vaughan de middagshow gaat presenteren. Kaiserchiefs zanger Ricky Wilson is in het weekend te horen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen