Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VK: Capital FM vervangt Juice FM in Liverpool

Medianieuws

De hitzender Capital FM is vanaf volgend jaar ook in Liverpool te beluisteren. Het station neemt de plaats in van Juice FM, dat na 15 jaar verdwijnt uit de ether. Global Radio, eigenaar van Capital, kocht onlangs Juice FM van UTV Media voor 13,66 miljoen euro.

Capital FM in momenteel al in vrijwel alle grote steden, waaronder Londen, Manchester, Birmingham, Newcastle, Leeds, Sheffield en Glasgow te ontvangen, maar Liverpool is nog een witte vlek. Slechts in delen van de stad is de editie “North West & Wales” te ontvangen.

Liverpool 6e stad van het VK
Door het aankopen van Juice FM krijgt Global Radio voet aan de grond in Liverpool. In deze stadsregio wonen ruim 800.000 mensen, waardoor het een interessante markt voor adverteerders is. Weliswaar heeft Global met de popzender Heart al bereik in de stad, maar dit is een regionaal station voor Noordwest-Engeland, inclusief Manchester.

Met Juice FM en opvolger Capital FM kan Global nu ook de lokale advertentiemarkt betreden. Het afgelopen jaar wist Juice ruim drie miljoen euro aan reclame-inkomsten binnen te slepen.

Capital is coming
Deze week wordt de verkoop van Juice FM door Global Radio afgerond. Gelijk heeft Global bekendgemaakt wat de plannen zijn met haar kersverse aanwinst. Zoals voorspeld gaat Juice plaats maken voor Capital FM. Begin volgend jaar wordt de wijzing doorgevoerd.

De komst van Capital FM wordt gefaseerd doorgevoerd. Zo zal eerst de playlist van Juice FM gelijkgetrokken worden aan die van Capital FM. Daarna zal de naam Juice FM geleidelijk van de zender verdwijnen om plaats te maken voor de boodschap Capital is Coming.

Door de komst van Capital sneuvelen er een flink aantal lokale programma’s. Juice FM zendt nu nog vrijdag de hele dag uit vanuit de studio in Liverpool. Op Capital FM zijn alleen de ochtend- en middagshow nog lokaal. De rest van de dag wordt het netwerkprogramma uit Londen overgenomen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen