Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio 5 Nostalgia gaat 24 uur per dag uitzenden

Medianieuws

Er komt een einde aan de gespleten persoonlijkheid van Radio 5. De NPO gaat stoppen met de specifieke thematische programmering zoals die in de avonduren te horen is. Dit blijkt uit de “Meerjarenbegroting 2016-2020” van de NPO. Radio 5 krijgt in de toekomst een puur nostalgisch profiel.

Momenteel zendt Radio 5 onder de naam “Radio 5 Nostalgia” tussen middernacht en 18 uur een muziekaal programma uit met voornamelijk oldies. In de avonduren is er overwegend gesproken woord te horen tijdens programma’s over de actualiteit, politiek en religie.

Waar Radio 5 enkele jaren geleden nog volledig gevuld werd met specifieke thematische programma’s, verdwijnen deze programma’s in de toekomst geheel van Radio 5. De NPO gaat Radio 5 namelijk verder ombouwen tot muziekzender. Wanneer de plannen precies doorgevoerd gaan worden is nog niet bekend.

In het meerjarenplan schrijft de NPO: “De radioluisteraar toont steeds minder interesse voor dit soort content via deze gesegmenteerde manier van aanbieden. De content is op andere wijze gemakkelijker te vinden en helderder te programmeren. Daarom gaan we deze genres geïntegreerd binnen de context van onze zenders aanbieden. Voor levensbeschouwing op een journalistieke manier op NPO Radio 1, in relatie tot klassieke muziek op NPO Radio 4 en meer aan leefstijl gerelateerd op NPO Radio 5.” [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen