Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Doek valt voor Omroep Brabant en BN DeStem in Mediacentrum

Medianieuws

Omroep Brabant en BN DeStem zetten een punt achter hun samenwerking in het Mediacentrum West-Brabant. Het doel was om de regionale journalistiek een kwaliteitsimpuls te geven en tevens te bezien of en hoe regionale media kunnen samenwerken. Dat stopt eind november.

De krachtenbundeling begon in 2013 als experiment met publiek/private samenwerking met financiële steun van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. De uitgever en de regionale publieke omroep hebben hun ervaringen de afgelopen jaren gedeeld met de landelijke politiek, het stimuleringsfonds, het ministerie van OC en W en het CvdM.

Mediawet
Dit in de hoop dat in de nieuwe Mediawet de mogelijkheden voor publiek/private samenwerking zouden worden verruimd, met name door het omroepen toe te staan op winstgevende wijze samen te werken met kranten. Nu die wijziging uitblijft en er weer een nieuw experimenteel traject wordt opgezet, vinden BN DeStem en Omroep Brabant het tijd om ieder hun eigen weg te gaan.

BN DeStem en Omroep Brabant: "Er is veel geïnvesteerd in de samenwerking en het was mooi geweest wanneer deze een structurele basis had kunnen krijgen. Het publiek in West-Brabant had dan kunnen blijven profiteren van de krachtenbundeling," aldus Henk Lemckert, directeur/hoofdredacteur van Omroep Brabant.

Hille van der Kaa, hoofdredacteur van BN DeStem, onderschrijft dit. "We konden in de afgelopen twee jaar goed gebruik maken van elkaars expertise en slagkracht." [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen