Search
Close this search box.

Family7 beste digitale zender van Nederland

Family7 is voor de eerste keer uitgeroepen tot beste digitale zender van Nederland. De christelijke familiezender bleef daarmee onder andere Brava NL Klassiek en 24Kitchen voor. Volgens tv-gids Totaal TV kreeg de christelijke familiezender Family7 bijna twintig procent van alle stemmen.

De plaatsen twee tot en met vijf zijn voor Brava NL Klassiek, 24Kitchen, TV Oranje en Djazz.tv. De verkiezing werd dit jaar voor de achtste keer gehouden.

Family7 werd exact tien jaar geleden opgericht door het echtpaar Dolf en Ans van de Vegte: “Het toont de betrokkenheid van onze kijkers en die willen we vanaf deze plaats dan ook hartelijk bedanken. Maar het is ook een beloning voor het Family7-team; zij hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt om een succesvolle zender op te tuigen.” 

Muziekzender TV Oranje, die deze maand zijn tiende verjaardag viert, is ook blij met een top 5 notering, de zender is dit jaar op de vierde plek geëindigd. Opmerkelijk is dat de oostelijke media-ondernemers Jur Bron en Gerard Ardesch als initiatiefnemers betrokken waren bij drie (TV Oranje, Brava en DJAZZ.tv) van de zenders in de top vijf.

Directeur Gerard Ardesch en zijn compagnon Jur Bron zijn trots op de hoge noteringen van de smartlapzender. Ardesch: “Acht opeenvolgende top 5-noteringen maken duidelijk dat TV Oranje een ijzersterke positie heeft veroverd in het Nederlandse medialandschap. Met dank aan alle trouwe supporters en kijkers!

De Televizier-Ring is voor ons niet weggelegd, maar bij deze kijkersprijs zijn niet alleen TV Oranje, maar ook de door ons geïnitieerde zenders Brava en DJAZZ.tv verzekerd van een plek in de nationale top. Niet alles wat scoort hoeft blijkbaar uit het Gooi te komen, dat blijkt maar weer eens”, aldus de chauvinistische Steenwijker. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten