Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verantwoording 3FM Serious Request 2014

Medianieuws

Het Rode Kruis heeft dit jaar dankzij 3FM Serious Request 2014 duizenden vrouwen en meisjes, die te maken kregen met seksueel geweld in conflictgebieden, kunnen helpen. 3FM presenteerde maandag de eerste resultaten van de hulpverlening die dankzij Serious Request 2014 mogelijk werd.

De hele dag staan de 3FM deejays in hun programma’s stil bij de hulp die het Rode Kruis aan slachtoffers biedt dankzij de opbrengst van de inzamelingsactie. Zo hoort de luisteraar in de programma’s van Michiel, Timur & Ramon, Paul, Frank, Domien en Roosmarijn met welke hulp in welke landen het Rode Kruis actief helpt.

Het Rode Kruis presenteert maandag de eerste fase van de verantwoording van de besteding van het ingezamelde geld dat met 3FM Serious Request 2014 is opgehaald. Het Rode Kruis heeft dit jaar in Colombia, de Democratische Republiek Congo (DRC) en Zuid-Soedan getroffen vrouwen en meisjes geholpen met de opvang, de medische zorg en het opbouwen van hun toekomst.

3FM Zendermanager Wilbert Mutsaers: “We hebben met 3FM Serious Request 2014 een complexe stille ramp op de kaart gezet. Daardoor is er heel veel aandacht gekomen voor de slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden. We zijn heel blij dat het Rode Kruis met het ingezamelde bedrag in 2015 al duizenden vrouwen heeft kunnen helpen en dat de komende jaren voort kan blijven zetten.”

Hands off our girls
In december 2014 voerde 3FM met Serious Request actie vanuit het Glazen Huis in Haarlem om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor meisjes en vrouwen getroffen door seksueel geweld  in conflictsituaties. Een stille ramp die miljoenen slachtoffers treft en beschadigt. In totaal is ruim 12 miljoen euro beschikbaar om cruciale hulp te bieden aan meisjes en vrouwen. Het Rode Kruis heeft dankzij Serious Request 2014 de hulp voor deze kwetsbare groep kunnen opschalen.

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan Kerst sluiten drie deejays van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Sinds 2006 namen verschillende andere landen en radiostations het format van de actie over, bijvoorbeeld in Vlaanderen, Zweden, Kenia en Zuid Korea. In 2015 staat het Glazen Huis in Heerlen, in 2016 in Breda.

Dinsdag 10 november maakt 3FM de drie deejays bekend die vanaf 18 december zes dagen niet eten en tegen betaling muziek draaien vanuit het Glazen Huis in Heerlen. 3FM Serious Request 2015 vraagt aandacht voor de ontwikkeling van jongeren in oorlogs- en conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en Democratische Republiek Congo. 3FM dj's Paul Rabbering en Wijnand Speelman maken reizen naar respectievelijk Syrië en DRC om verslag te doen van de stille ramp die zich onder meer in die landen voltrekt. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen