Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Senioren van MAX verdrijven Sesamstraat van de buis

Medianieuws

[Update3] Het kinderprogramma Sesamstraat op NPO1 moet vanaf 1 januari 2016 wijken voor het tv-programma 'Tijd voor Max' van de ouderomroep MAX. Sesamstraat verdwijnt naar het slecht bekeken digitale themakanaal Zapp Xtra, dat meldt de NPO.

Het kinderprogramma heeft inmiddels veel verhuizingen gehad. Het werd in 2014 ook al ingekort tot 15 minuten waardoor Sesamstraat veel kijkers verloor. En vanaf 2016 verdwijnt het kinderprogramma voorgoed van NPO 1, 2 of 3.

De ochtenduitzending blijft te zien op Zappelin. De middaguitzending van Sesamstraat op Zapp Xtra tussen 17.00 en 18.00 uur is een herhaling van de ochtend. Dit digitale themakanaal is blijft wel gratis te zien, maar wordt nu verbannen naar kanaal 311 bij Ziggo en bij KPN naar kanaal 58.

Protest
Veel mensen zijn daar niet blij mee, zo is op Twitter te lezen, onder meer via de hashtag #Sesamstraatmoetblijven. Presentator Jan Kooijman laat weten dat het tijd is voor Kamervragen en een burgerinitiatief.

Mattie Valk van Q-music denkt dat hij voor het eerst in zijn leven gaat demonstreren.

Jan Slagter van Omroep MAX: "Ons is voorgesteld dat Tijd voor MAX van NPO 2 naar NPO 1 gaat en dat heeft consequenties. Dat is niet mijn schuld, de NPO heeft besloten om het naar een digitaal themakanaal te zetten. Goed, er is veel gezeuld met Sesamstraat, ik begrijp dat mensen daar nu weer iets van vinden. Ik vind het ook jammer; kennelijk is er op NPO 1 geen plek. Maar als je kinderen aan de publieke omroep wil laten wennen, zou ik ze niet naar de digitale kanalen sturen.”

Update
Volgens de NPO blijft Sesamstraat vanaf 1 januari 2016 gewoon te zien op NPO 3. Het kinderprogramma zit namelijk ook in de ochtenduitzending van Zappelin en dit blijft zo. Alleen de avondeditie, een herhaling van de ochtendshow, komt te vervallen.

Volgens Omroep MAX-baas Jan Slagter is het geen goed idee om kinderen naar digitale kanalen te sturen als je ze wilt laten wennen aan de publieke omroep: "Wij gaan niet over de plaatsing van onze programma's, dat is de taak van NPO. Kan Sesamstraat niet naar NPO 3, de kinderzender?'' [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen