Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio Veronica deejays voeren actie: “Sesamstraat moet blijven”

Medianieuws

Hele generaties zijn er mee opgegroeid, maar het meest legendarische kinderprogramma van de Nederlandse televisie dreigt te verdwijnen. De Publieke Omroep wil Sesamstraat verhuizen. Als het plan doorgaat, is de middaguitzending van Sesamstraat vanaf januari 2016 niet meer te zien op NPO1. Sesamstraat moet verhuizen naar een themakanaal van de Publieke Omroep.

“Dat mag niet gebeuren”, vinden Alex Oosterveen en Gert-Jan van Ackooij van Radio Veronica. “Sesamstraat moet voor alle kinderen en ouders te vinden blijven. Het is een schande dat zo’n geliefd en legendarisch kinderprogramma wordt weggestopt op een of ander themakanaal dat niemand kan vinden.”

Alex en Gert-Jan begonnen spontaan een actie, die ervoor moet zorgen dat Sesamstraat ’s middags gewoon te zien blijft op NPO1. Via de Facebook-pagina facebook.com/sesamstraatmoetblijvenopnpo1 verzamelen ze steunbetuigingen. Als genoeg mensen vinden dat Sesamstraat niet mag verhuizen, zullen ze volgende week protesteren bij de Publieke Omroep in Hilversum. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen