Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wilbert Mutsaers van NPO 3FM naar MOJO Concerts

Medianieuws

[Update] Zendermanager Wilbert Mutsaers gaat begin 2016 aan de slag als algemeen directeur bij MOJO Concerts. Eind 2015 vertrekt Mutsaers na ruim 6 jaar te hebben gewerkt bij de NPO als zendermanager van 3FM, NPO Radio 6 en FunX.

Wilbert Mutsaers van NPO 3FM naar MOJO Concerts Mutsaers: “Na ruim zes jaar bij de mooiste radiozenders te hebben gewerkt, is het tijd voor een nieuw avontuur.

Na de recente viering van 50 jaar 3FM en de start van een nieuwe programmering is het nu het goede moment om de stap naar MOJO te zetten.

NPO-bestuurder Shula Rijxman: "Wilbert heeft van 3FM dé plek voor nieuw talent en nieuwe muziek gemaakt. Hij weet als geen ander de verbinding te leggen met de muziekwereld. Wij wensen hem een mooie, muzikale toekomst toe bij MOJO.”

Zendermanager Mutsaers van 3FM, FunX en Radio 6 er niet over getwijfeld om te vertrekken: “Ik heb er precies een halve seconde over na moeten denken.” Hij blijft tot kerstavond 2015, bij de sluiting van de Serious Request-week, aan als zendermanager.

Toch maakt hij zich geen zorgen over de toekomst van 3FM. De zender verkeert de komende maanden in zwaar weer, omdat na het vertrek van coryfeeën Gerard Ekdom en Coen & Sander de luistercijfers zwaar onder druk staan, ook al is het een publieke zender.

Voor zijn opvolging wordt binnenkort een sollicitatieprocedure in gang gezet, het gerucht gaat al meteen dat Florent Luyckx nu weer terugkomt bij 3FM.

Wilbert Mutsaers studeerde Communicatiewetenschap aan en begon zijn loopbaan bij de Radboud Universiteit Nijmegen, maar koos al snel voor een carrière in de muziek. Na te hebben gewerkt voor concertorganisator Mojo Concerts/Live Nation en Sony Music, ging hij in 2001 aan de slag bij Universal Music, eerst als marketing director, later als creatief directeur.

In 2009 maakte hij de overstap naar de Nederlandse Publieke Omroep. Als zendermanager coördineert Wilbert alles wat te maken heeft met zowel de dagelijkse als de lange termijn aansturing van NPO 3FM, NPO Radio 6 Soul & Jazz en FunX. Van marketing tot programmering, van vormgeving tot strategie. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen