Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe frequenties voor Simone FM en Continu in Stadskanaal

Medianieuws

Veranderingen op FM in het zuidoosten van Groningen en het noordoosten van Drenthe. Simone FM is in deze regio voortaan te ontvangen op 91.3 FM. De oude frequenties van Simone, 96.0 FM, wordt voortaan gebruikt door Radio Coninu.

Nieuwe frequenties voor Simone FM en Continu in StadskanaalSimone FM
Simone FM was sinds mei 2013 te ontvangen op 96.0 FM via een zender in Stadskanaal. De frequentie werd destijds overgenomen van RADIONL.

Toch heeft Simone FM besloten om, in het kader van de “Gedragslijn netverbetering FM” een andere frequentie aan te vragen in Stadskanaal. Eind september kreeg het radiostation toestemming om uit te gaan zenden op 91.3 FM.

“Het bereik in Zuidoost Groningen wordt uiteindelijk beter door het in gebruik nemen van deze nieuwe zender in Stadskanaal. Daar hadden we nogal ontvangstklachten,” zo laat Bert Vos van Simone FM weten aan Radio.NL.

Bang voor storing op de zender Hoogezand, ruim 20 kilometer verderop en die eveneens uitzendt op 91.3 FM, is Vos niet: “De storing op Hoogezand zal minimaal zijn, omdat we inmiddels ook een zender, middels dezelfde netverbetering, hebben weten te bemachtigen in Winschoten: de 93.0 FM. En die zorgt voor een prima overlap tussen beide zenders.“

Overigens geeft het afstoten van de 96.0 FM Simone FM ook meer vrijheid. Voor deze frequentie geldt namelijk een regiogerichtheidseis van 64%, terwijl voor de nieuwe frequentie een eis van slechts 33% geldt.

Radio Coninu
De oude frequentie 96.0 FM van Simone FM in Stadskanaal wordt nu gebruikt door Radio Continu. Voor Radio Continu is deze uitbreiding een welkome aanvulling op haar uitzendgebied in zuid en oost Groningen en een deel van midden Drenthe. In plaatsen als Stadskanaal, Vlagtwedde, Onstwedde, Ter Apel, de Pekela’s, Winschoten, De monden, Exloo, Borger en Emmen-Noord is het ontvangst behoorlijk verbeterd.

Ondanks dat Radio Continu ook een zender heeft in Hoogezand op 92.4 FM waren zuid en oost Groningen niet goed bereikbaar vanwege de verplichte bescherming van enkele Duitse zenders.

Door de ingebruikname van de 96.0 FM is Radio Continu nu eindelijk ook rondom de studio in 2e Exloërmond te ontvangen. Het radiostation deed eerder al bij het Agentschap Telecom een verzoek om hier op 98.0 FM te mogen uitzenden, maar dit verzoek werd afgewezen.

RADIONL
Ook RADIONL kon niet achterblijven. Ondanks dat de volkszender in 2013 haar frequentie in Stadskanaal vrijwillig afstond aan Simone, heeft RADIONL toch maar weer een verzoek ingediend bij het AT voor een extra FM-frequentie in deze regio. Het radiostation was in de regio al te ontvangen op 96.9 FM vanuit Winschoten. RADIONL is nu in de regio stadskanaal ook te ontvangen op 96.7 FM.

Verdere verbeteringen
Zowel Simone Fm als Radio Continu hopen in de komende maanden hun ontvangst nog verder te verbeteren. Simone FM hoopt een nieuwe zender op 93.0 FM in Assen in gebruik te kunnen nemen, terwijl Radio Continu wacht op toestemming voor zenders in Ommen (92.4 FM) en Irnsum (98.2 FM). Onlangs nam Conitnu al een nieuwe zender in het Drentse Zuidwolde in gebruik op 92.7 FM. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen