Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio Oost-programma 'Uit de weg' stopt na 27 jaar

Medianieuws

De regionale publieke omroep Radio Oost zendt zondag (27 december) de laatste uitzending uit van het programma 'Uit de weg'. Na 27 jaar stopt het wekelijkse radioprogramma over welzijn en zorg in Overijssel.

'Uit de weg' is een programma 'van en voor gehandicapten en chronisch zieken' tot een professioneel radioprogramma over zorg en samenleving dat werd gemaakt door vrijwilligers. Radio Oost begon in 1988 met het programma.

Arcon (onderzoeks- en adviesorganisatie voor de civil society) heeft samen met Radio Oost het programma financieel ondersteund. Arcon faciliteerde de vrijwilligers, RTV Oost stelde apparatuur en technici ter beschikking. Medio dit jaar heeft Arcon besloten de beschikbare middelen op een andere manier in te zetten. Reden voor RTV Oost om na 27 jaar te stoppen met het programma.

De laatste uitzending, zondag 27 december van 18.00 uur tot 18.30 uur, wordt gepresenteerd door Wim Morsink. Vorige maand overleed vaste presentator Henk Schaap na een kort ziekbed. Hij was sinds 2001 betrokken bij 'Uit de weg', dat hij als 'zijn' uitzending beschouwde. Daarnaast was hij ook nieuwslezer bij Radio Oost. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen