Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BFBS geeft wederom sterke FM-zender Noord-Duitsland op

Medianieuws

De Britse legerzender BFBS Radio heeft opnieuw een sterke FM-frequentie in Noord-Duitsland opgegeven. Onlangs zijn de uitzendingen op de frequentie 93.0 FM (40 kW) vanaf de Drachenberg bij Braunschweig stopgezet. Inmiddels heeft de publieke jongerenzender N-Joy de frequentie overgenomen.

BFBS geeft wederom sterke FM-zender Noord-Duitsland op De frequentie 93.0 FM dekt de regio Braunschweig/Hannover in het oosten van Nedersaksen. Via deze frequentie werden de Britse troepen die gestationeerd lagen in Hannover, Hildesheim en Celle bediend. Via BFBS Radio werden zij in hun eigen taal geïnformeerd en vermaakt. Het station zendt een format uit dat gelijk is aan BBC Radio 1.

Vanuit studio’s in het Duitse Herford werden lange tijd overdag programma’s gericht op Duitsland gemaakt. Zelfs de files op de doorgaande Duitse Autobahnen werden elk uur gemeld op BFBS Radio Germany. Sinds enkele jaren wordt overwegend het raamprogramma uit Engeland overgenomen.

Inmiddels zijn alle kazernes in de regio Braunschweig/Hannover gesloten en is de frequentie, na 60 jaar, niet meer nodig voor BFBS Radio. Daarom heeft BFBS Radio haar uitzendingen op 93.0 FM gestaakt.

Sinds maandag is N-Joy te horen op de frequentie. De jongerenzender van de publieke omroep NDR verbetert hierdoor haar ontvangst in de regio Braunschweig aanzienlijk. Voorheen werd in de regio Braunschweig uitgezonden op de frequentie 100.3 FM met een vermogen van ‘slechts’ 15 kW. Laatstgenoemde frequentie wordt binnenkort overgenomen door radio 38, de lokale zender voor Braunschweig. Ook deze zender verbetert haar ontvangst hiermee behoorlijk.

De frequentie 93.0 FM is inmiddels al de tweede sterke FM-frequentie in Noord-Duitsland die BFBS Radio opgeeft. In 2011 werd de frequentie 97.6 FM (30 kW) vanuit Visselhövede opgegeven. Deze frequentie dekt grofweg het gebied binnen de stedendriehoek Hamburg – Bremen – Hannover en is ook overgenomen door N-Joy.

In 2010 werd al de sterke FM-frequentie 96.5 MHz in het Duitse Ruhrgebied afgestoten door BFBS. Inmiddels is op deze frequentie Deutschlandradio Kultur te horen. Ook werden de uitzendingen van BFBS Radio in Bonn (97.8 FM) al gestaakt. Deze frequentie is overgedaan aan de lokale zender Radio Bonn/Rhein-Sieg. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen