Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Uitdaging komende woensdag eenmalig terug bij SBS6

[Update] In de jaren ‘90 hield het legendarische tv-programma ‘De Uitdaging’ Nederland aan de buis gekluisterd. Het schoot mensen te hulp bij schijnbaar onmogelijke projecten en zette alles op alles om het beoogde resultaat te behalen, terwijl de klok genadeloos doortikte…Twintig jaar later keert het programma éénmalig terug voor het goede doel.

De Uitdaging komende woensdag eenmalig terug bij SBS6 Kees Tol en Kees van der Spek gaan bij de volkszender SBS6 de uitdaging aan voor een goed doen: het Liliane Fonds.

In het benefietprogramma  ‘De Uitdaging: Kees en Kees in actie op 23 maart vragen de presentator en de onderzoeksjournalist aandacht voor albino’s in Tanzania. Kees Tol gaat helpen met de bouw en inrichting van een opvangcentrum.

Kees van der Spek reist af naar Tanzania om undercover te onderzoeken hoe het zit met de mythes rondom albinisme en met de wrede illegale praktijken die daar het gevolg van zijn. In Tanzania worden albino’s opgejaagd, ontvoerd, verminkt of vermoord. In Nederland is 1 op de 17.000 mensen albino, in Tanzania 1 op de 1400. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten