Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Capital FM start maandag in Liverpool

Medianieuws

De hitzender Capital FM is vanaf maandag ook in Liverpool op FM te ontvangen. Het station neemt de frequentie over van Juice FM, dat vorig jaar werd gekocht door de eigenaar van Capital. Liverpool wordt de 12e editie van Capital FM in het Verenigd Koninkrijk.

Capital FM start maandag in Liverpool In juni 2015 werd bekend dat Global Radio Juice FM koopt van UTV Media voor 13,66 miljoen euro. Door de overname kan Global Capital nu ook op FM uitzenden in de zesde stad van het Verenigd Koninkrijk. In de stadsregio Liverpool wonen ruim 800.000 mensen, waardoor het een interessante markt voor adverteerders is.

Capital FM in momenteel al in vrijwel alle grote steden, waaronder Londen, Manchester, Birmingham, Newcastle, Leeds, Sheffield en Glasgow te ontvangen, vanaf maandag komt hier ook Liverpool bij.

Veranderingen
De komst van Capital zorgt voor flink wat veranderingen voor de luisteraars. Juice FM zendt het grootste gedeelte van de dag nog live uit vanuit Liverpool. Op Capital FM is het grootste deel van de dag het raamprogramma uit Londen te horen, overdag onderbroken door lokaal nieuws en reclame.

Op Capital Liverpool komen alleen de ochtend- en middagshow nog van uit Liverpool zelf. Veel deejays mogen dan ook hun spullen pakken. In de ochtend zijn vanaf maandag Adam Weighell, Gemma Cutting en Imogen Townley te horen. Zij presenteerden ook al de ochtendshow op Juice FM. Tijdens de avondspits nemen Graeme Smith en Sarah Story plaats achter de microfoon. Tot voor kort presenteerden zij de ochtendshow op Capital in het noorden van Wales.

Capital is Coming
De afgelopen weken zijn de luisteraars van Juice FM voorbereid op de op stapel staande veranderingen. Zo werd de pay-off van Juice FM al gewijzigd naar “The Capital of Hit Music.” Sinds kort zijn ook jingles te horen met de tekst “Capital is Coming.” Ook is de playlist van Juice FM al gelijkgetrokken aan die van het Capital FM netwerk.

Inmiddels heeft Juice FM haar uitzendingen gestaakt en is er uitsluitend non-stop muziek te horen met de mededeling dat Capital eraan komt. Maandag om 6 uur start Capital FM – Liverpool’s new hit Music station.

Met Capital gaat Global Radio de strijd aan met Radio City van rivaal Bauer Media. Momenteel heeft City een marktaandeel van 9,4% in Liverpool tegenover 8% voor Juice.

De komst van Capital is niet de eerste wijziging op FM waarmee inwoners van Liverpool geconfronteerd worden. Vorige maand verhuisde de classic hits zender Radio City 2 van AM naar FM, terwijl Radio City Talk van FM naar AM verhuisde. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen