Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eerste Nederlandse Correspondents' Dinner op NPO 1

Medianieuws

Het eerste Nederlandse Correspondents’ Dinner vindt woensdag (10 februari) plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Tijdens dit nieuwe Nederlandse fenomeen neemt de president de pers en de politiek op de hak. Een registratie van een deel van het Correspondents’ Dinner wordt dezelfde avond om 20.30 uur uitgezonden op NPO 1.

Eerste Nederlandse Correspondents' Dinner op NPO 1 Het Correspondents' Dinner is door Twan Huys over komen waaien vanuit de Verenigde Staten.

Tijdens een uitzending van College Tour in 2011 beloofde minister-president Rutte aan Twan Huys dat er ook een Nederlandse versie van het evenement zou komen.

Toespraak Dolf Jansen
Bij het Correspondents' Dinner, dat zich gaat afspelen in de Beurs van Berlage in Amsterdam, zijn parlementaire pers, uitgevers, televisiejournalisten, hoofdredacteuren en politici aanwezig. Na de toespraak van premier Rutte volgt een speech van cabaretier Dolf Jansen. Hij vervangt de zieke Youp van 't Hek. Twan Huys is de presentator van de avond. Het Correspondents' Dinner wordt georganiseerd door de NTR, de redactie van College Tour en de Parlementaire Persvereniging. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen