Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Docuserie Bloed, zweet en spotlights biedt kijkje in musicalwereld

Medianieuws

In 'Bloed, zweet en spotlights', de nieuwe reeks van de AvroTros-docuserie, biedt Art Rooijakkers een kort kijkje achter de schermen van de musicals 'The Bodyguard' en 'De Tweeling'. In acht afleveringen wordt toegewerkt naar de grote premièredag en leert de kijker de mensen achter de sterren in de spotlights kennen.

Een rode loper, pers, spotlights, veel bekende mensen. Het hoort allemaal bij de première van een musical. Maar om de hoogste kwaliteit op de planken te kunnen brengen, wordt iedere dag het uiterste van acteurs en crew gevraagd. De glamour is tijdens de lange repetitiedagen ver te zoeken.

Romy Monteiro heeft haar eerste musicalrol te pakken en het is meteen de hoofdrol in de grote productie The Bodyguard. Lukt het regisseur Carline Brouwer om Romy op tijd klaar te stomen voor deze zware rol? Hoe gaat Romy om met de plotselinge roem en de hoge verwachtingen? De kijker beleeft deze intense tijd met haar mee.

Ook Hanna van Vliet, Anna in de Tweeling, staat aan het begin van haar carrière. Na een paar rollen in het gesubsidieerde toneel moet zij zich nu staande houden in de commerciële musicalwereld waarin zesdaagse werkweken met soms wel acht voorstellingen per week eerder regel dan uitzondering zijn. Hoe verandert haar leven hierdoor?

Televisie
De eerste aflevering van 'Bloed, zweet en spotlights' is te zien op donderdag 31 maart bij NPO 2 om 20.30 uur. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen