Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roos maakt nominaties NL-Awards 2015 bekend

Medianieuws

De nominaties voor de NL-Awards, de jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de regionale omroepen, zijn bekend. Er zijn twintig radio- en tv-programma’s genomineerd, verdeeld over de categorieën ‘Eigen Nieuws’, ‘Duiding’, ‘Innovatieve Verslaggeving’, ‘Beste Radioprogramma’, ‘Beste TV-programma’, ‘Documentaire’ en ‘Vernieuwend’.

Negen omroepen hebben een nominatie in de wacht geslepen. Uitschieters dit jaar zijn RTV Rijnmond, RTV Utrecht en Omrop Fryslân, met ieder drie nominaties. Bij ‘Innovatieve verslaggeving’ zijn er twee nominaties, die beide tot stand zijn gekomen dankzij  een innovatieve werkwijze die niet eerder op deze manier is toegepast.

"Ook in 2015 zijn er door de verschillende regionale omroepen weer veel kwalitatief hoogwaardige mediaproducties ingestuurd. Het was daarom voor de jury nog lang niet gemakkelijk om uit al dat moois tot de keuze van de nominaties te komen. Maar uiteindelijk is dat toch weer gelukt en staan wij voor de volle 100 procent achter de keuzes", aldus NL-Award juryvoorzitter Kees Toering.

De NL-Awards worden op woensdag 16 maart 2016 voor de veertiende keer uitgereikt tijdens de jaarlijkse ROOS-Dagen, waar regionale programmamakers elk jaar praten over de toekomst van de omroepen.

Gouden NL-Award
Alle prijswinnaars dingen mee naar de categorieoverstijgende Gouden NL-Award. Hieraan is een geldprijs van € 2500,- verbonden. Vorig jaar ging deze onderscheiding naar RTV Utrecht voor een tv-reportage over het gezinsdrama rond de broertjes Ruben en Julian.

Jury
De jury voor de NL-Awards 2015 bestaat dit jaar naast voorzitter Kees Toering uit Dennis van Ommeren (winnaar Gouden NL-Award, RTV Utrecht), Gerson Veenstra (Eindredacteur Online RTL Nieuws), John Appel (documentairemaker), Willem Alkema (programmamaker, presentator), Sjors Fröhlich (hoofdredacteur BNR Nieuwsradio), Tom van ’t Einde (verslaggever Een Vandaag), Heidi Wulfsen (chef binnenlandredactie NOS), Piet Bakker (Lector Massamedia en Digitalisering Hogeschool Utrecht), Arnold Wielenga (voormalig adjunct directeur/hoofdredacteur RTV Noord) en Oscar van der Kroon (Eindredacteur Documentaires NTR). Jenny Booms is de secretaris van de jury. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen