Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Norkring neemt DAB+zender Belgisch Limburg in gebruik

DAB

Diverse Vlaamse commerciële radiostations zijn nu ook in Belgisch Limburg via DAB+ te ontvangen. Zenderexploitant Norkring heeft hiervoor een zender Genk aangezet. Dit DAB+net op kanaal 11A is hierdoor nu ook in delen van Zuidoost-Nederland te ontvangen.

Vorig jaar lanceerde Norkring een commercieel DAB+ platform in de regio Brussel. Hierop zijn momenteel acht radiostations te ontvangen. Dit zijn Top Radio, VBRO Radio, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, Club FM, Family Radio en BBC World Service.

In november maakte Norkring bekend de dekking van dit DAB+net uit te gaan breiden naar meer regio’s in Vlaanderen. Naast Limburk komt er binnenkort ook dekking in Antwerpen (Schoten) en West- en Oost-Vlaanderen (Egem). In 2017 wil Norkring DAB+dekking in heel Vlaanderen hebben.

Het is de bedoeling dat ook grote commerciële zenders als Qmusic, Joe FM en Nostalgie op termijn via DAB+ te ontvangen zijn. Net als in Nederland wordt deze verplichting gekoppeld aan FM-licenties. De huidige licenties lopen tot eind 2017. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen