Kies je favoriete radiostation

Dossiers

KX Radio vanaf maandag via DAB+

DAB

[Update] De NPO breidt haar aanbod via DAB+ opnieuw uit. Vanaf maandag 7 maart 12 uur is ook KX Radio via digitale etherradio te ontvangen. Het station vervangt Radio Top 2000, dat stopt met uitzenden. Ook Radio 4 Concerten is vanaf maandag via DAB+ te beluisteren.

KX Radio vanaf maandag via DAB+ KX Radio is in 2005 opgericht door radiodeejay Rob Stenders. Het is een radiostation zonder regels. Veel deejays maken wekelijks een programma op de zender waarbij ze hun favoriete muziek draaien. Sinds 2011 wordt KX Radio geproduceerd door de AVRO en opvolger AVROTROS.

De uitbreiding van het aanbod via DAB+ werd vorig jaar al aangekondigd door de NPO, maar had nog toestemming nodig van de Minister van OC&W.

Sinds begin dit jaar is Radio 6 Soul & Jazz vervangen door NPO Soul & Jazz. Daarnaast is NPO Sterren NL toegevoegd aan het aanbod.

De afgelopen weken heeft de NPO twee nieuwe zenders voor haar DAB+netwerk aangezet. Zoutelande zorgt voor betere ontvangst in Zeeland, terwijl Appingedam de ontvangst in Groningen verbetert. [Radio.NL]

Update
Een woordvoerster van de NPO laat aan Radio.NL weten dat maandag ook Radio 4 Concerten wordt toegevoegd aan het aanbod via DAB+.

FunX Dance en FunX Slow Jamz zijn later deze maand te beluisteren via digitale etherradio.

Gerelateerde Artikelen