Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vier SpinAwards voor publieke omroep

Medianieuws

De SpinAwards zijn uitgereikt tijdens de SpinAward Night in het Sieraad te Amsterdam. De jury’s hadden dit jaar uit 413 inzendingen 58 kandidaten genomineerd. Binnen de categorieën Digital Campaign en Mobile vielen de meeste nominaties. De publieke omroep heeft met vier digitale producties een SpinAward gewonnen.

In de prijzen vielen het livestreaming experiment 'Super Stream Me' (VPRO), de app 'Penoza Het Netwerk' (KRO-NCRV) en de interactieve documentaires 'Het DNA van MDMA' (NOS) en 'Jheronimus Bosch, de Tuin der Lusten' (NTR).

De publieke omroep was dit jaar in meerdere categorieën vertegenwoordigd met inzendingen van NOS, NTR, VPRO, KRO-NCRV en BNN-VARA. De presentatie van de uitreiking was in handen van BNN-presentator Tim Hofman.

SpinAwards
De SpinAwards zijn de jaarlijkse vakprijzen voor de beste digitale producties, platforms en concepten in Nederland en België. De SpinAwards zijn de prijzen voor creatieve concepten die het digitale denken verder brengen en bestaan al sinds 1998. De SpinAwards zijn dit jaar voor de achttiende keer uitgereikt. Aan de competitie doen onder meer bureaus, opdrachtgevers, start-ups en productiebedrijven mee. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen