Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VK: Russ Williams nieuwe ochtenddeejay Smooth Radio

Medianieuws

Russ Williams vertrekt bij Absolute Radio. De radiodeejay presenteert vanaf volgende week de dagelijkse ochtendshow op Smooth Radio in Londen. Williams was maar liefst 23 jaar lang te horen op Absolute Radio en voorganger Virgin Radio. Op Smooth Radio neemt hij het stokje over van voormalig tennisser Andrew Castle.

Naast FM en DAB in Londen is de ochtendshow van Williams ook te horen op tientallen middengolffrequenties en DAB-netten elders in het Verenigd Koninkrijk, alsmede landelijk via DAB op Smooth Extra. In grote steden als Birmingham, Manchester en Glasgow blijft Smooth Radio gewoon de reguliere lokale ochtendshows uitzenden.

Russ Williams begon zijn radiocarrière bij Radio Mercury in Sussex. Daarna verhuisde hij korte tijd naar Finland. Terug in Engeland ging de deejay aan de slag bij Metro Radio in Newcastle. In 1990 kreeg hij een show in het weekend op Capital FM in Londen. Hier was hij ook vaste vervanger voor ochtenddeejay Chris Tarrant.

In 1993 kreeg het Verenigd Koninkrijk er een nieuw landelijk radiostation bij: Virgin Radio. Op de pop-rockzender ging Williams de dagelijkse ochtendshow presenteren. In eerste instantie alleen, maar korte tijd later krijg hij versterking van Jonathan Coleman. In 1997 verhuisde het duo naar de middag.

Nadat Coleman in 1998 bij Virgin Radio vetrok, verhuisde Williams naar ‘mid mornings’, oftewel het tijdsslot tussen 10 en 13 uur. Toen Virgin Radio in 2008 werd omgedoopt tot Absolute radio, bleef de deejay dit tijdsslot presenteren.

Williams won de afgelopen jaren meerdere Sony Radio Awards, de oscars van de Engelse radio, en werd in 2013 toegevoegd aan de Radio Academy Hall of Fame.

In mei vorig jaar besloot Williams na 22 jaar te stoppen met zijn dagelijkse show op Absolute Radio, om alleen nog op zaterdag te horen te zijn. Nu verlaat de deejay Absolute Radio geheel om aan de slag te gaan bij Smooth Radio. Zijn eerste show bij zijn nieuwe baas presenteert Williams op dinsdag 29 maart. Zijn voorganger Andrew Castle blijft op zondagavond te horen op Smooth Radio. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen