Kies je favoriete radiostation

Dossiers

DWDD presenteert Tweede Paasdag documentaire met Fidan Ekiz

Medianieuws

'Alles komt goed?' Zo heet de documentaire die 'De Wereld Draait Door' het afgelopen jaar maakte met Fidan Ekiz en op Tweede Paasdag (28 maart om 19.00 uur op NPO1) uitzendt. In de documentaire van regisseur Martijn Nijboer praat Fidan Ekiz met moslims en niet moslims over de kloof en de oplossing.

DWDD presenteert Tweede Paasdag documentaire met Fidan Ekiz Fidan Ekiz is een Nederlands journaliste en documentairemaakster. In het verleden was ze onder andere correspondent voor RTL Nieuws en de GPD bladen in Istanbul. Ook werkte ze als redacteur bij het televisieprogramma Pauw en Witteman.

'Alles komt goed?'
Voor Fidan Ekiz was het een tumultueus jaar dat begon met de aanslag op Charlie Hebdo. Aan tafel bij DWDD riep ze moslims op niet toe te kijken, maar zich uit te spreken tegen deze aanslag. Er volgden veel reacties op haar hartenkreet. Het jaar zou nog veel ingewikkelder worden met onder andere aanslagen in Parijs, Ankara en in Brussel.

De vluchtelingenstroom kwam afgelopen jaar op gang en de samenleving polariseerde steeds meer. Fidan vraagt zich af waarom het midden van de samenleving geruisloos toekijkt, terwijl extreme stemmen het podium pakken. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen