Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerard Ekdom start radiomarathon op Radio 2 voor KWF Marathon

Medianieuws

Radio 2 staat op 20 april volledig in het teken van de KWF Marathonweken. Gerard Ekdom presenteert op deze dag van 06.00 tot 22.00 uur de marathon live vanuit Almere. Hij krijgt daarbij hulp van Bart Arens. De deejays doen verslag van de KWF marathonacties die in het hele land worden gehouden.

Gerard Ekdom start radiomarathon op Radio 2 voor KWF Marathon Ook de andere NPO Radio 2 dj’s dragen hun steentjeop de Esplanade in Almere maar ook met eigen marathonacties.

Gerard en Bart hebben contact met alle deejays en houden de luisteraars op de hoogte van de acties tijdens de 16 uur durende radiomarathon.

Deejay-marathons
Tijdens de radiomarathon roept Gerard Ekdom de luisteraars op om in actie te komen en zo geld in te zamelen voor een dierbare die met kanker te maken heeft of heeft gehad. De opbrengst wordt door KWF gebruikt voor onderzoek tegen kanker.

Luisteraars kunnen naar Almere komen om hun actie uit te voeren of hun verhaal live op de radio te vertellen. In Gerards Muziek Marathon Grabbelton haalt Gerard Ekdom elk uur twee platen uit een grabbelton. Luisteraars kunnen via een sms laten weten welke plaat zij willen horen en steunen daarmee KWF.

Radio 2 deejay Wouter van der Goes fietst bijvoorbeeld op 20 april op de fiets van zijn overleden vader een rondje Markermeer. Hij finisht ‘s avonds live in het televisieprogramma Marathon Live op NPO 1.

Dit wordt woensdag vanaf 20.30 uur uitgezonden op NPO 1 en gepresenteerd door Caroline Tensen en 3FM deejay Annemieke Schollaardt

Wouter: “Tien maanden geleden is mijn vader overleden aan darmkanker. Ik wil op zijn fiets een daad stellen en ga daarom rondom het Markermeer fietsen. Het is geen racefiets maar een gewone toerfiets. Een volledig rondje is 165 km, dus het zal een erg zware, heftige uitdaging zijn.

Maar het haalt het niet bij wat mijn vader, en iedereen die met deze vreselijke ziekte te maken krijgt, moet meemaken. Ik hoop veel geld voor KWF op te halen om verder onderzoek te doen, want ooit kunnen we deze ziekte aan. Hoe meer geld, hoe eerder dát punt is bereikt”. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen