Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Giro d’Italia vanaf vrijdag ook live Eurosport 1

Medianieuws

De programmering van Eurosport 1 staat van vrijdag 6 tot en met zondag 29 mei grotendeels in het teken van de Giro d’Italia, die dit jaar start in Apeldoorn. Het dagelijkse live verslag van deze eerste grote ronde van seizoen 2016 wordt van commentaar voorzien door Jeroen Vanbelleghem en experts Michael Boogerd en Karsten Kroon.

De Giro d’Italia wordt verreden over 21 etappes en start dit jaar met een 9,8 kilometer lange individuele tijdrit in Apeldoorn. Ook de tweede en derde etappe worden in Nederland gereden: komende zaterdag gaat het van Arnhem (via onder meer Wageningen en Tiel) naar Nijmegen en zondag van Nijmegen (via de Achterhoek en de Posbank) terug naar Arnhem.

De Ronde van Italië geldt, na de Tour de France, als de op één na belangrijkste etappekoers ter wereld en bestaat deze jaargang verder uit onder meer een heuvel- en een klimtijdrit, vijf vlakke etappes en zeven bergetappes. Zeven etappes ook, lijken gemaakt voor sprinters. Het peloton komt niet in actie op de rust- en/of verplaatsingsdagen op de maandagen 9, 16 en 23 mei.

De Giro d’Italia is dagelijks vanaf ongeveer 14:30 uur rechtsreeks te volgen op Eurosport 1, waarbij Jeroen Vanbelleghem zorgt voor het commentaar bij de beelden. Hij wordt bijgestaan door afwisselend Michael Boogerd en Karsten Kroon. Elke avond is, ook op Eurosport 1, ‘Giro Today’ te zien - met aandacht voor de hoogtepunten van de die dag verreden etappe. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen