Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VCR en Buma/Stemra verlengen overeenkomst

Medianieuws

De Vereniging van Commerciële Radio (VCR) en muziekauteursrechtenorganisatie Buma/Stemra hebben hun overeenkomst voor de afdracht voor het muziekgebruik op de radiozenders verlengd.

VCR en Buma/Stemra verlengen overeenkomst De modelovereenkomst van Buma/Stemra met de VCR, waarin Radio 538, Sky Radio, Q-music, Radio Veronica, 100% NL, Slam, Sublime FM, BNR Nieuwsradio, Radio Maria, Groot Nieuws Radio en Radio 10 zijn vertegenwoordigd, is een voorzetting van de al bestaande afspraken en heeft betrekking over de periode 2013 tot en met 2017, met een mogelijkheid tot automatische verlenging per 1 januari 2018.

Met de overeenkomst is de vergoeding voor het muziekgebruik in de reguliere radio-uitzendingen en simulcastdiensten, zoals het gelijktijdig uitzenden van de radioprogramma’s op de eigen website, geregeld. Voor alle vormen van overig muziekgebruik zoals bijvoorbeeld podcasts, streaming diensten, webcasting of ‘on demand radio’ geldt dat er separaat tegen de daarvoor geldende tarieven licenties gesloten worden.

Foto: v.l.n.r. Wieger Ketellapper (CFO Buma/Stemra), Sjors Fröhlich (VCR/hoofdredacteur BNR), Anja Kroeze (Legal Counsel Buma/Stemra), Menno Koningsberger (Voorzitter VCR, Algemeen Directeur 538Groep) en Herbert Visser (VCR, directeur 100% NL en Radio 10). [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen