Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Luisteraars starten actie: Roland Vonk moet terug op RTV Rijnmond

Medianieuws

Roland Vonk, programmamaker en presentator bij RTV Rijnmond, is een maand op non-actief gezet. De presentator zou een hoogoplopend conflict hebben met interim-directeur Bert Klaver van de regionale publieke omroep voor Zuid-Holland-Zuid.

Luisteraars starten actie: Roland Vonk moet terug op RTV Rijnmond De bedenker van de actiepagina 'Roland Vonk terug op de radio' vertelt op Facebook:

"Ik ben normaal niet zo van het online actie voeren omdat ik er eerlijk gezegd vaak niet de zin van inzie.

In dit geval maak ik een uitzondering omdat RTV Rijnmond van mij een heel duidelijk signaal mag krijgen dat Rotterdam dit niet accepteert. Roland Vonk is een van de weinige mensen die het medium radio nog bestaansrecht geeft."

Ook op de Facebookpagina van RTV Rijnmond klagen veel mensen tegen de publieke omroep.

"Op tweets wordt niet gereageerd, op vragen op FB evenmin, mailtjes van andere luisteraars worden niet beantwoord ...  Is het echte vak van RTV Rijnmond niet Communicatie?? Waarom dan die enge doodse stilte? Wat heeft de luisteraar te maken met jullie interne besognes?

Wij zijn jullie klanten, jullie bestaansrecht! Laat Roland weer gewoon doen waar hij goed in is, wat in brede kring gewaardeerd wordt. En als dat al om wat voor reden niet mogelijk zou zijn, communiceer dan!", aldus een luisteraar van RTV Rijnmond.

Kritiek salaris van de oud-directeur RTV Rijnmond
De radiomaker werd geschorst nadat hij kritiek gaf op het enorme salaris van de oud-directeur van RTV Rijnmond. Hij verstuurde een interne mail binnen de omroep naar alle medewerkers waarin hij vragen stelde over het hoge salaris en bijkomende bonussen van de inmiddels vertrokken directeur Eric Wehrmeijer, terwijl RTV Rijnmond moet bezuinigen.

Johan Derksen niet bang voor consequenties
Alleen Johan Derksen, ook werkzaam bij RTV Rijnmond, wilde reageren. Volgens Derksen zijn alle medewerkers bang hun baan te verliezen als ze openlijk voor Vonk durven op te komen. Nu moet de kantonrechter beslissen of Roland Vonk na 18 jaar vaste dienst zijn werk nog mag voortzetten bij RTV Rijnmond. Wordt vervolgt. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen