Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Basyl de Groot wordt de nieuwe zendermanager van 3FM

Medianieuws

Basyl de Groot wordt vanaf 1 juni 2016 benoemd tot zendermanager van de landelijke publieke zender 3FM. Hij neemt deze functie sinds 1 januari 2016 al waar. Basyl gaat zich richten op het verder vernieuwen van de publieke jongerenzender.

Basyl de Groot wordt de nieuwe zendermanager van 3FM Basyl de Groot: "3FM staat voor nieuwe muziek en voor nieuw talent. Ik vind het geweldig om aan de slag te gaan als zendermanager van 3FM.

Ik zie er naar uit om 3FM een nieuw scherp, eigenzinnig profiel te geven waar jonge makers en luisteraars zich in herkennen.

Dat ga ik samen met alle 3FM’ers en luisteraars doen."

Volgens Basyl de Groot moet 3FM 'de beste jongerenzender van Nederland worden'.

Marktaandeel
Over het lage marktaandeel van 3FM zegt hij: "Marktaandeel is gelukkig niet leading voor een zender van de publieke omroep, maar dit is wel het moment om jezelf opnieuw uit te vinden. Dat heeft 3FM eerder gedaan en dat gaan we nu ook weer doen. Er is meer dan ooit ruimte voor nieuw talent en er is meer dan ooit de drang om jongerenradio in Nederland te vernieuwen."

De 45-jarige Basyl de Groot is sinds 1997 werkzaam bij 3FM. Daarvoor werkte hij als deejay en muzieksamensteller bij Kink FM en bij platenmaatschappijen BMG en Warner Music. Hij was sinds januari 2016 waarnemend zendermanager van 3FM. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen