Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veel vierdaagse bij NPO op radio en tv

Medianieuws

De publieke omroepen besteden vanaf zondag 17 juli op radio en tv veel aandacht aan de Nijmeegse Vierdaagse (19-22 juli). Aanleiding: het grootste wandelevenement van Nederland bestaat 100 jaar.

NPO 1 trapt op zondag (17 juli) af met de documentaire 'Een optocht door de tijd' (KRO-NCRV) van Fons de Poel. De film laat zien wat er organisatorisch en logistiek allemaal nodig is om dit mega-event goed te laten verlopen.

Dagelijks verslag op NPO1
Vanaf maandag 18 juli doet De Poel, samen met Linda Geerdink, dagelijks om 19.00 uur verslag op NPO 1 in 'Het Gevoel van de Vierdaagse'. Met het laatste nieuws, reportages, portretten en sfeerverslagen uit de stoet van circa 49.000 wandelaars.

Intocht op NPO2
Op NPO 2 doen NOS en KRO-NCRV op vrijdag 22 juli vanaf 7.00 uur ’s ochtends de hele dag verslag van de laatste etappe met de intocht in Nijmegen. Dionne Stax, Fons de Poel en Harm Edens presenteren de uitzending, die tot 18.15 uur duurt.

Radio 2
Ook Radio 2 staat van 19 tot en met 22 juli helemaal in het teken van de 100ste Vierdaagse. De radiostudio wordt die dagen verplaatst naar de Waalkade in Nijmegen. Daar vandaan worden de KRO-NCRV-programma’s Gijs 2.0, Wout2day, Helemaal Haandrikman en de Staat van Stasse uitgezonden. Eén van de Radio 2-dj’s gaat ook meelopen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen