Search
Close this search box.

NOS pakt uit met Olympische Spelen

Als op vrijdag 5 augustus in het Maracanã-stadion de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro begint, start ook bij de NOS een mega-operatie. Het doel: zoveel mogelijk mensen in staat stellen de prestaties van de olympische sporters te volgen.

NOS pakt uit met Olympische Spelen De NOS wil het motto ‘altijd, overal’ helemaal waar maken tijdens de Spelen. Naast radio en tv heeft de NOS ook veertien gelijktijdige livestreams op de speciale website.

Met het recordaantal van achttien uur live televisie per etmaal (in totaal 300 uur) is NPO 1 tussen vrijdag 5 en zondag 21 augustus de olympische zender van Nederland.

Ter vergelijking: tijdens het EK voetbal zond de NOS 150 uur uit en tijdens de Tour de France 120 uur. Verder is de NOS opnieuw door OBIS (de televisietak van het IOC) gevraagd om een olympische sport voor een miljardenpubliek in beeld te brengen. Dit keer is dat het hockeytoernooi (mannen en vrouwen).

NPO Sport
Dit jaar kunnen de kijkers ook het laatste nieuws volgen op het digitale themakanaal NPO Sport.

Olympische expertise
Met de oud-olympiërs Edith Bosch, Robin van Galen, Erben Wennemars, Maarten Ducrot, Herbert Dijkstra, Ruben Houkes, Gregory Sedoc en Maarten van der Weijden heeft de NOS bovendien een grote hoeveelheid olympische expertise aangetrokken.

Lange olympische dag
De gemiddelde olympische dag begint in Nederland als die in Rio net een paar uur voorbij is: het tijdsverschil is vijf uur. Tussen 07.00 uur en 09.00 uur geeft Jeroen Stomphorst in NOS Studio Rio een overzicht van wat er de afgelopen nacht op sportgebied allemaal is gebeurd.

Daarna, van 09.00 tot 10.00 uur, is de ‘match of the day’ te zien van het olympisch basketbaltoernooi, tevens de allerlaatste klus van Mart Smeets voor de NOS.

Om 14.00 uur begint de eerste van drie edities NOS Rio Live. Vier uur lang live sport, gepresenteerd door Rivkah op het Veld of Sjoerd van Ramshorst.

Dan, om 18.00 uur, wordt werkend Nederland bijgepraat door Tom Egbers en sidekick Robin van Galen (bondscoach waterpoloheren) in NOS Studio Rio. In dit tv-programma zal ook elke dag geschakeld worden met Gert van ’t Hof, die live verslag doet vanuit Rio.

NOS Studio Olympic Park
Vervolgens neemt Dione de Graaff of Herman van der Zandt om 18.45 uur het stokje over met de tweede editie van NOS Rio Live, tot 23.00 uur.

Om 23.00 uur is het op NPO 1 tijd voor de dagelijkse latenighttalkshow NOS Studio Olympic Park. Henry Schut heeft Studio France verruild voor een studio in een hoekje van het olympische park in Rio, en ontvangt daar – met sidekick en judokampioen Edith Bosch – medaillewinnaars, verliezers, hun coaches én gasten van buiten de sportwereld.

Wennemars en gebroeders Mulder
In ‘Erben in Wonderland’ laat Erben Wennemars dagelijks zien waarover hij zich verbaast en verder is de rubriek ‘Mulder vs. Mulder’ terug: de bloedfanatieke schaatstweeling Michel en Ronald nemen het tegen elkaar op in olympische sporten als judo, roeien en zwemmen. Aan het eind van de Spelen wordt duidelijk wie van de twee de winnaar is.

In de derde en laatste editie van NOS Rio Live neemt Herman van der Zandt of Dione de Graaff vanaf 23.45 uur de verstokte sportliefhebber mee de olympische nacht in. Tot 05.00 uur.

Vooral in de tweede week, bij de atletiekfinales, (maar soms ook in de middag) is oud-Europees kampioen op de 60 meter horden (indoor) en drievoudig deelnemer aan de Olympische Spelen Gregory Sedoc te gast als analist.

De zomerspelen vanuit Brazilië beginnen op 5 augustus in Rio de Janeiro. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten