Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opnieuw gedwongen ontslagen bij voormalige Wereldomroep

Medianieuws

RNW Media, de voormalige Wereldomroep, zet opnieuw het mes in het personeelsbestand. Dit meldt de Gooi- en Eemlander. Hoeveel ontslagen er vallen is nog niet bekend. Momenteel zijn er bij RNW Media 93 voltijdbanen.

Opnieuw gedwongen ontslagen bij voormalige Wereldomroep De directie van RNW Media en de verschillende vakbonden onderhandelen momenteel over een nieuw sociaal plan. De journalistenvakbond NVJ noemt de nieuwe reorganisatieronde erg zorgelijk.

De Wereldomroep verzorgde tientallen jaren radio-uitzendingen voor Nederlanders in het buitenland. Met een wereldontvanger konden in een groot deel van de wereld Nederlandstalige radio ontvangen worden. Met de komst van internet en de opmars van satelliet werd de functie van de Wereldomroep steeds kleiner.

In 2011 besloot het kabinet dat er flink bezuinigd moest worden bij de omroep. Het budget werd per 2013 verlaagd van 45 naar 14 miljoen euro per jaar. Een flinke reorganisatie was het gevolg waarbij 250 banen verdwenen. Daarnaast werden de Nederlandstalige radio-uitzendingen in 2013 stopgezet.

Het nieuwe RNW Media ging zich hierna uitsluitend richten op het vrije woord biedt onafhankelijke informatie aan mensen in landen zonder vrije pers. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen