Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De Nieuws BV komt live vanuit oudste radiostudio van Nederland

Medianieuws

Ter gelegenheid van de heropening van Studio 2 komt het radioprogramma 'De Nieuws BV' live vanuit de oudste radiostudio van Nederland. Studio 2 aan de Heuvellaan in Hilversum is deze zomer volledig in oude luister hersteld en wordt op 9 september officieel heropend.

De studio, die in 1931 gebouwd werd als uitbreiding van de Vara-villa die tot dan toe werd gebruikt als radiostudio, is destijds gefinancierd met bijdragen van de trotse Vara-leden.

Tegenwoordig is het gebouw als Muziekcentrum van de Omroep (MCO) de thuisbasis van het Metropole Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. 'De Nieuws BV' zal op 9 september voor een groot deel in het teken staan van deze geschiedenis, met boeiende gasten, historische verhalen en live muziek.

'De Nieuws BV' werd tot afgelopen woensdag gepresenteerd door Eric Corton en Willemijn Veenhoven. Eric Corton (47) liet weten per direct te stoppen met het actualiteitenprogramma op Radio 1.

"Ik ben tot de ontdekking gekomen dat andere dingen in mijn leven, die ik heel fijn vind, hieronder lijden", aldus Corton. "Dus heb ik het besluit genomen om op dagelijkse basis te stoppen met dit programma". [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen