Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jort Kelder nieuwe presentator van Andere Tijden op NPO2

Medianieuws

Jort Kelder wordt de nieuwe presentator van Andere Tijden. Daarnaast krijgt het tv-programma nog andere presentatoren: Marcia Luyten, Sheila Sitalsing, James Kennedy en Hubert Smeets.

Vaste presentator, Hans Goedkoop, is in oktober - de Maand van Geschiedenis - voor een nieuwe geschiedenisserie van de NTR opnames aan het maken in het buitenland. Andere Tijden is elke zaterdag om 21.20 uur te zien op NPO 2.

Marcia Luyten - presentatrice van Buitenhof, journaliste en schrijfster van 'Het Geluk van Limburg' over het mijnwerkersverleden – presenteert op 1 oktober de aflevering over Kinderbedevaarten naar Lourdes voor en na de oorlog.

De uitzending op 8 oktober over brutale jonge honden in de PvdA in de jaren 60, Nieuw Links, wordt gepresenteerd door Jort Kelder. Natuurlijk bekend van de Quote en Hoe heurt het eigenlijk, maar ook winnaar van de Grote Geschiedenisquiz, kenner van de Eerste Wereldoorlog en presentator van een (komende) serie over Historische Veldslagen.

Op 15 oktober wordt de uitzending over de titanenstrijd van de antirooklobby in- en uitgeleid door Sheila Sitalsing, columniste bij de Volkskrant, radiopresentatrice, commentator bij Buitenhof en schrijfster.

James Kennedy staat op 22 oktober in Beeld en Geluid voor een uitzending over de naïviteit waarmee ooit kerncentrales zijn gebouwd. James Kennedy is historicus en schreef een aantal studies over het naoorlogse Nederland. Bovendien is hij columnist voor Trouw en is hij regelmatig op tv te zien als commentator.

NRC-journalist Hubert Smeets neemt de uitzending op 29 oktober naar aanleiding van de Amerikaanse Verkiezingen voor zijn rekening. Hij was o.a. politiek redacteur en correspondent in Rusland, schreef diverse boeken en werkt momenteel aan een biografie van Hans van Mierlo. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen