Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wederom veranderingen bij Antenne Niedersachsen

Medianieuws

[Update] De commerciële popzender Antenne Niedersachsen in de Duitse deelstaat Nedersaksen heeft maandag flinke wijzigingen doorgevoerd in de programmering. Zo zijn Dominik Schollmayer en Kaya Laß terug bij de zender en hebben gelijk een prominente plek in de programmering gekregen.

Wederom veranderingen bij Antenne Niedersachsen Het gaat nog steeds niet goed bij Antenne Niedersachsen. Het station moet nog steeds met lede ogen toezien hoe rivalen ffn en NDR2 flink betere luistercijfers scoren. NDR2 scoort een marktaandeel van 17,2%, ffn 12,1% en Antenne slechts 8,0%.

De afgelopen 15 jaar heeft Antenne als flink wat programmaleiders versleten. Programmaleiders die allemaal hun eigen stempel probeerden te drukken. Het gevolg was dat luisteraars steeds weer geconfronteerd werden met veranderingen en naar andere zenders schakelden.

De laatste ingrijpende wijziging vond plaats in augustus 2013 toen Hit-Radio Antenne haar naam na bijna 20 jaar terugveranderde in Antenne Niedersachsen. Maar ook de afgelopen jaren is er genoeg veranderd. Zo werd het nodige gesleuteld aan het muziekformat. Inmiddels heeft de slogan “Die Hits van heute und die Antenne greatest hits” plaatsgemaakt voor “Mein Lieblingsmix im radio.” Het station draait wel nog steeds de hits van nu afgewisseld met het beste uit de jaren ’80, ’90 en ’00.

Maar ook met deejays werd er flink geschoven. Zo ook nu weer. De ochtendshow tussen 6 en 10 uur blijft in handen van Uwe Worlitzer, Sabrina Ege en “Verkehrs-Kai” Jürgens. Daarna verandert alles. Zo is Kaya Laß (foto rechts) onlangs na een jaar afwezigheid weer terug bij de zender en presenteert nu het blok tussen 10 en 14 uur. Laß was tussen 2013 en 2015 al op de zender te horen.

De middagshow tussen 14 en 19 uur wordt voortaan gepresenteerd door Dominik Schollmayer (foto links). Afgelopen zomer werd al bekend dat de deejay na ruim vier jaar terugkeert bij de zender. Schollmayer presenteerde vanaf 2006 al eens de middagshow bij Antenne, maar werd na korte tijd al gepromoveerd naar de ochtend. Hier verbrak hij het record Longest Radio DJ Marathon met 169 uur. In 2012 stapte Schollmayer over naar rivaal ffn.

Door de terugkeer van Kaya Laß heeft Verena Kortmann haar plek in de dagprogrammering verloren. Zij is nu ’s avonds na 19 uur afwisselend met Michi Schrader te horen of in het weekend. Stefan Flüeck, die de middagshow presenteerde, is de komende periode niet op de zender te horen in verband met ouderschapsverlof. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen