Kies je favoriete radiostation

Dossiers

KPN breidt aantal hd-zenders Play-dienst uit tot 21

Medianieuws

[Update] Kijkers van Interactieve TV van KPN kunnen vanaf donderdag (22 september) de tv-programma’s van hun regionale omroep ook in HD zien. Al lange tijd wordt een groot deel van alle programma’s door sommige regionale publieke omroepen in HD geproduceerd, maar tot dusver waren ze alleen in deze betere beeldkwaliteit te zien via internet.

KPN breidt aantal hd-zenders Play-dienst uit tot 21 KPN distribueert als één van de eerste aanbieders nu naast het SD signaal óók het HD signaal. Voorlopig kunnen alleen abonnees met Interactieve TV van KPN de HD programma’s zien. Van de 26 zenders zijn 21 zenders in hd-kwaliteit te bekijken, zo meldt KPN.

Digitenne-abonnees moeten het nog doen met het SD signaal omdat Digitenne voorlopig niet geschikt wordt gemaakt voor HD-uitzendingen. Behalve KPN biedt Kabel Noord sinds kort in Noord-Nederland Omrop Fryslân in HD aan. Ziggo blijft de regionale publieke omroepen in SD uitzenden.

Regionale omroepen
De regionale publieke omroepen pleiten al lange tijd voor het doorzetten van het HD signaal en hopen dat nu ook andere pakketaanbieders een keer overgaan tot distributie van de HD-programma’s.

De HD kanalen voor abonnees met Interactieve TV van KPN zijn: TV Noord HD op 751, Omrop Fryslân HD op 752, RTV Drenthe HD op 753, RTV Oost HD 754 op, TV Flevoland HD op 755, TV Gelderland HD op 756, Omroep Brabant HD op 757, L1 TV HD op 758, NH HD op 759, RTV Utrecht HD op 760, TV West HD op 761, TV Rijnmond HD 762 en Omroep Zeeland HD op 763.

De doorgifte van de SD-kanalen bij KPN verandert niet, de regionale omroepen blijven in SD-kwaliteit te bekijken op nummers 701 tot en met 714. [Radio.NL]

Update
KPN heeft de upgrade naar HD uitgesteld naar dinsdag 27 september.

Gerelateerde Artikelen