Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jurre Bosman: Radio 2 allang niet meer de zender van je ouders

Radio 2 heeft afgelopen maandag de nieuwe programmering bekendgemaakt. Vanaf 2017 is Ruud de Wild te horen op de publieke radiozender. Daarnaast is er plek voor jonge talenten als One’sy Muller en Thijs Maalderink. Volgens Jurre Bosman, zendermanager van Radio 2, sluit de nieuwe programmering beter bij de luisteraars aan: “Radio 2 is allang niet meer de zender van je ouders.”

Waarom vinden deze veranderingen bij NPO Radio 2 plaats?
“Het is belangrijk om te blijven vernieuwen. De behoeftes van luisteraars blijven veranderen, dus de inhoud van Radio 2 ook. We zijn er voor luisteraars tussen de 35 en 55 jaar en onze deejays voelen deze doelgroep haarfijn aan. Zowel op muzikaal gebied als op het gebied van nieuws, actualiteit en cultuur. We geven onze radiomakers de ruimte om meer te doen dan enkel hitjes draaien. We maken publieke radio met programma’s die écht inhoud hebben.”

Hoe past Ruud de Wild binnen deze nieuwe programmering?
“Veel van onze luisteraars zijn opgegroeid met Ruud de Wild. Op 3FM maakte hij onnavolgbare radio met ruuddewild.nl. Je blijft naar hem luisteren: je wil weten wat hij gaat doen, wat hij zegt. Hij kan alle onderwerpen aansnijden op een manier die een grote groep aanspreekt. Of het nou gaat om vluchtelingenproblematiek of een mislukte taart bij Heel Holland Bakt: hij weet er zijn eigen draai aan te geven. Hij maakt radio tot een kunst.”

Er zijn ook deejays binnen de publieke omroep van radiozender gewisseld. Wat is daar de reden voor?
“Dat is het mooie van de publieke omroep: luisteraars groeien met de deejays mee. Zo gaan onze oudere luisteraars van Radio 2 naar Radio 5. Daarom verhuist Hans Schiffers nu ook naar Radio 5. Daarnaast geven we onze deejays de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. We scouten talentvolle deejays en laten ze beginnen in de nacht op bijvoorbeeld 3FM. Daarna is er de mogelijkheid voor een eigen programma, ook op Radio 2. Zo is One’Sy Muller begonnen op FunX, maar is inmiddels toe aan een nieuwe uitdaging. Die krijgt ze op Radio 2 waar ze de Soulnight gaat presenteren.”

De volledige nieuwe programmering van Radio 2 is hier te vinden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten